Kaviar

Sevruga (Acipenser stellatus) är den minsta och vanligaste stören. Blir 1,5 meter lång, väger 15-40 kg och börjar producera rom vid 7 års ålder. Rommen är små och salta.

Beluga (Huso Huso) är kanske den mest kända av störfiskarna. Kan bli upp till 5 meter lång och väger normalt mellan 100-250kg ,kan väga upp till 1000 kg. Lägger runt 30 kilo rom. börjar lägga rom runt 25års ålder. Kan bli upp till 120 år gammal. Ljusgrå till mörkgrå i färgen. Smörig och krämig i smaken.Oftast fångas det inte mer än 100 exemplar per år.

Osietra (Acipenser persicus) kan bli 2 meter lång och väger runt 20-80 kg. Den kan väga upp till 200kg.Livslängden 40-80 år. Börjar producera rom vid 12-15 års ålder. Mycket populär typ av kaviar. Med en fruktig och nötig smak . Den är billigare än Beluga och dyrare än Sevruga. Vidare består det av rom som är mindre än Beluga och större än Sevruga. Varje gång man äter den så smakar, luktar och ser den lite annorlunda ut. Enligt experterna så beror den på vad fisken äter. Färgen på rommen varierar med fiskens ålder.

När Osietran närmar sig 30-40år blir romen svarta och då heter rommen Imperial Caviar.

Imperial Gold är mer "Guldfärgade" även den är från Osietra. Färgen och smaken är beroende på vid vilken ålder Osietra lägger rom. Imperial Gold heter kaviarn när Osietra producerar rom vid 60-80 års ålder.